Ruinerna

Vägen till Rådplatsen, en pubberättelse av Nyx

Från: En Varg Ibland Oss

Jaha! Ser att du hittat hit igen med nya frågor förstår jag men jag är upptagen, jag ska träffa Duhka och bearbe… du såg henne på andra sidan ruinerna och var på väg mot ett annat håll… Och ser konstigt ut när jag har beställt in mat till bara en…
Har du funderat på att hon kan ha missförstått tiden för vårat möte och att jag var hungrig? Du tror inte att den dvärga-kvinnan skulle glömma något sådant…
Visst, ställ dina frågor, sålänge du ser till att hålla min strupe fuktig med det goda ölet denna gången och inte det billiga som du tog in förra gången.
Hur vi, jag menar jag ledde expeditionen för att rentvå Yrsa af Silversteins, också känd i folkmun med efternamnet Mankhöjds, namn?
Ja det hela började med en ganska obehaglig scen där Nerker graciöst som ett uppretat troll i en alkemistbod.
Vad jag menar med det? Jo, gossen min, om man framför samtliga invånare, då det var framför ransonutdelningen, demonstrativt och hårt binder en av adlig börd som en get som ska till marknaden… jasså då förstår att det inte var så smidig… Gosse, tänk, till och med om hon skulle vara skyldig till brott vart skulle hon fly? Tillbaka till Silverstein där döden vilar för allt och alla som kommer i närheten, åt ena hållet dvärgar som är i fejd med alver åt andra hållet som då hade en policy var att skjuta pil först, fråga sedan…Jasså, du förstår det nu… samma resonemang gav Nerker också duktigt med huvudbry… Jaja, vidare i till händelsen.
Vi, jag menar jag ledde en grupp om totalt 4 att utreda händelsen. Det jag Jag givetvis, Maho som du känner från förra berättelsen, Ulfgar – dvärgen som undkommer all skada. Jag tror faktiskt att du skulle kunna få ner Ulfgar i en grupp med ulvar och du skulle kunna plocka upp dvärgen efter en halvtimme då ulvarna missat ihjäl sigsjälva. Samt Jenelin, jaha, du känner henne visst?… du vill att jag ska introducera er?… Du förstår inte var för jag inte ser hur vacker hon är?…Ja hon är skapligt på scen… Tycker du att jag bara är avundsjuk?…Att jag inte förstår?…
Var säker på att jag inte kommer stå ivägen för dig och dina avancemang mot henne.
Till berättelsen om du slutat titta i lokalen efter henne då hon inte är här just nu…Ok, om du säger det så.
Vi började i matkällaren och fick hjälp med att konstatera att det saknades ett helt vildsvin och 3 harar. Jag såg snabbt att det dragits in vatten till källaren för att underlätta deras arbete med att, ja du vet, matlagning och grejer.
Det var tydligt att denna delen var nyligen konstruerad och det stora öppningshålet täpptes tydligen till under natten, samma natt som stölden hade skett.
Våra jägare tog upp spåret som ledde ut till skogen. Det som var speciellt var att spåret var att det hensom var ett goblinspår och hensom människospår, vilket talar om en varelse som kan byta skepnad.
36bfe603d97a126f5ae9130b738a1cc7.jpgVi hamnade i ett bakhåll av några vargar och helvetesvargar. Vargarna sövde jag innan de hann att vara en del av striden. Sedan hann jag inte göra så mycket mer innan jag hittade en yxa begravd en hårsmån från hjärtat… Bra fråga, nej helvetesvargar springer inte omkring med yxor… mycket observant av dig. Men däremot så får du fråga hur Maho lyckades ta fel på mig och en helvetesvarg…
När jag höll kvar vid livsgnistan medan maho hade börjat äntligen slåss mot helvetesvargarna, samt Ulfgar och Jenelin underhåller den andra helvetesvargen.
Jag kände plötsligt hur jag fylldes med kämparanda och började bulta i bröstet, hur självkontroll över flödet tycktes sekundärt. Efter ett par huvudstora frostklot så var helvetesvargarna ett par varma vrak.
Fylld av kraft vandrar jag mot de sovande vargarna för att göra historien kort för dem med ett lod i huvudet. Här går berättelserna isär. När jag stoppat det första lodet i skallen på vargen så piggnar den till. Här frammanas en hand framför mig som börjar rycka i mitt armborst, som sedan gick av… Nej, ditt puckade flatlus! Vargar kan inte frammana magi!… du tänkte att det kunde vara individen som bytte skepnad. Den teorin funkar inte då man måste koncentrera sig för att upprätthålla en ny skepnad, vilket är svårt att göra sovandes…Jaha, du är inte bevandrad i magi, nä då förstår jag att det är en relevant teori fram tills att man vet lite mer om hur det fungerar. Nä det var din ögonsten Jenelin som ansåg att jag plågade vargen och frammanade den, då hon har större hjärta än hjärna…Så du menar allvarligt att du tar hennes parti, medan du rosenröd om kinderna och skruvar dig i stolen som en snorunge som försöker förklara bort med kaksmulor på hakan att det inte var han som tog kakorna ur burken…
Jag tar det som att våra åsikter går isär och att du gärna får bli vargmat innan jag blir det om vi någonsin stöter på någon tillsammans….
När vi spårat våran förbrytare till sin håla och snörat ihop han till ett lagom bärbart paket, så lyckas varelsen få ur sig att den har en skattkarta. Varelsen jag talar om kallar sig för Gurgmesh och är en goblin med kunskaper i magi, därav förmågan att byta skepnad och kasta smädelser som får en att må lika illa som det luktade i hans håla (ryser märkbart), Jag gick in dit för att säkra bevis för att kunna rentvå Yrsas namn. Vi hittade delar till vildsvinet som vi tog med oss som bevis, där sedan Grit kunde intyga som varit med i jaktlaget att det faktiskt var samma vildsvin, samt det faktumet att Gurgmesh även kunde intyga detta enligt egen utsago.
Hon blev friad från alla anklagelser givetvis.
I samband med detta så var det val till rådet där jag lyfte fram ett förslag på vilka som skulle vara goda kandidater. Där blev jag, Elricht XII och Alberich blir rådets medlemmar, samt Duhka blev vald som Pennförare och Gritt som Hammarhållare.
Nu har jag ätit klart och din öl är slut, så jag har för avsikt att leta upp Duhka, och lycka till med din uppvaktning av Jenelin.

Comments

dataxperten dataxperten

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.