Ruinerna

Monster Trails, av Korakx

Från: Goblinspår

Från att ha anlänt till den relativa säkerheten av ruinerna, så hör överlevarna att Cailynn Dragonbane har hittat spår av monster väldigt nära utkanten av ruinerna. Hon söker frivilliga att hitta källan till dessa färska spår. Vid gryning så samlas dragonborn munken Korakx, människo jägaren Crow, dvärg clericen Goldar, trollkarlen Landar och halv-orc jägaren Malora vid den större läger elden i mitten av ruinerna.

Efter en torr ration frukost och introduktioner till varandra så beger sig gruppen mot där spåren först uppfanns. I utkanten av ruinerna så ser vi dussintal små fotsteg, men även ett par av massiva fotsteg som går i samband med dom mindre fotstegen. Men detta hindrar inte oss och vi fortsätter med vårat uppdrag för att hitta det möjliga hotet. Vi vandrar en bit och följer spåren. Plötsligt vid ett trä som verkar växa ut ur marken som bokstaven Y så känner Korakx och Goldar plötsligt träffar från pilar som träffat i deras kroppar. Två scout goblins hade smygit upp till gruppen och lycktas dela första skadan. Men inom kort så tog gruppen snabba reaktioner och scouterna vart besegrade kvickt.

Cailynn´s fruktan verkar vara berättigad av goblins i närheten. Vi känner att vi måste omhänderta detta hot mot ruinerna och följer åter igen fotspåren till dess källa. Vi kommer fram till en ravin där Landar´s allierade djur Ove varnar gruppen om ett flertal goblins. Tydligen finns det en grotta i botten av ravinen. Där goblinsen står i vakt vid entrén. Efter lite taktiskt tänkande och planering så försöker vi smyga fram till den höga sid kanten av ravinen. För att slå till mot goblinsen som står nedanför oss. Men tyvärr så var entré goblinsen redo för våran attack. Efter lite projektil skjutning från bägge sidor så faller dom tillbaka in i grottan. Vi tänker snabbt och ser en gigantisk sten som Korakx och Goldar går och börjar knuffa med all makt för att stänga igen ingången till grottan. Vi lyckas stänga in dom och håller uppsyn för deras rörelser.

Efter en kort tid så ser vi den massiva stenen rör på sig. Påminner att dom stora fotstegen brevid måste vara något mycket starkt monster. När stenen blir bortknuffad från ingången så rasslar det i buskarna runt omkring oss och en formidabel styrka av goblins omringar gruppen. Vi är omringade och vet att det är nu vi måste kämpa för våra liv och dom som är kvar i ruinerna. Pilar flyger och goblinsen advancerar. Landar finner makt i sina ord och magi och söver ett flertal av fienderna. Till vår fruktan också så är det ett mäktigt troll som leder dessa små gröna monster. Trollet ser att vi står på uppkanten av ravinen och tar ett mäktigt hopp upp till gruppen. Förvånade av hur snabbt trollet har anslutit sig till striden så känner vi oss pressade. Crow använder sina kvicka reflexer och kunskap i bågskytte o sårar trollet. Vilket bara verkar göra den mer arg och blodlusten. Medan Crow kämpar mot det massiva trollet så är resten av gruppen upptagna med att ta hand om trollets underhuggare. Ett högljutt dunder höres i närområdet när vi ser Crow blir nerslagen av trollets mäktiga klubba. Korakx springer tillbaka mot trollet efter ha tagit hand om en goblin. Landar står säker och skjuter magi mot fienderna. Samt ger kommandon till sitt djur att underlätta och hjälpa oss med att distrahera det blodlustna trollet. Goldar ser att Crow ligger slagen och besegrad på marken. Medans trollet kämpar mot den smidiga Korakx så använder Goldar sin heliga cleric magi. Den heliga magin väcker Crow tillbaka till liv med ny styrka. Goblinsen faller en efter en under gruppens styrka. Vilket också ger mer tillfälle för gruppen att fokusera mer mot trollet. Men korakx faller till trollets mäktiga klubba. Men med Crow tillbaka och med ny styrka åter igen använder han sina bågskytte färdigheter för att infliktera stor skada på trollet. Tills till slut efter en omtumlande strid så faller trollet.

Dom kvar stående goblinsen blir snabbt omhändertagna efter deras mästare har fallit. Gruppen hjälper Korakx tillbaka från dödens famn efter golinsen har blivit besegrade totalt. Vi tar en vila och tittar över monstren vi har just besegrat. Men vilan blir kortlevd då det kan finnas monster kvar i grottan. Vi samlar ihop oss och beger oss ner och in i grottan.

Först bemött av mörker och vinden som blåser. Så drar Korakx fram en av sina facklor från sin backpack och antänder den. Malora leder gruppen in i grottan. Efter mycket sökande i grott systemet så hittar vi inga av några fler goblins.

På vägen tillbaka mot ruinerna så stannar Crow och tar trollets huvud. En trofé för att visa alla i ruinerna och öka moralen för alla. Gruppen anländer tillbaka och rapporterar till Cailynn om vad som har hänt. Även visar av trollets huvud. Vi bjuds på dryck vid “The Leaky Cauldron” vilket för tillfället är ett stort tält som agerar våran tavern. Alla känner sig stolta och mår bättre efter ha bekämpat och besegrat en så mäktig jätte. Vilket verkar också ge hopp och en small känsla av säkerhet för överlevarna i ruinerna. För tillfället…

Comments

dataxperten dataxperten

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.