Ruinerna

Goldar rapport: Goblinspår

Från: Goblinspår

Efter att jag kommit upp ur katakomberna blev jag genast inkastad i ett nytt äventyr, denna gång tillsammans med en jägare, en magiker, en munk och en halvorch som jag inte riktigt vet vart hon är på väg.

Enligt Cailynn, tösen som visade vägen till denna ruin, fanns det spår av goblins och något större i närheten av vårat nya hem. Hon ville ha frivilliga att spåra upp och om möjligt eliminera hotet.

Som sagt, jag snubblade nästan in på detta uppdrag och blev på något vänster frivilligt anmäld att hjälpa till med detta uppdrag.

Vi började med att samlas runt en lägereld och äta ett mål mat och under tiden bekanta oss lite med varandra. Jag måste säga, av dessa individer, var det halvorchen som var mest underlig. Jag kan inte förstå hur en person kan ha så mycket energi och luft i lungorna för att ställa ett flertal frågor i samma andetag, men nog om det. Efter maten och lite prat tog vi oss mot gläntan som Cailynn hade pekat ut.

En kort och händelselös vandring senare var vi framme. Det visade sig att det inte bara var goblins som var i farten utan också en Ogre. Lite mer försiktigt följde vi spåren och efter bara några minuter blev jag och munken överfallna av två goblins. Jag själv klarade mig ganska bra men munken blev mer allvarligt skadad. Resten av gruppen lyckades utan större problem att döda de två goblins som hade lagt sig i backhåll.

Vi beslutade att ta en kort rast för att se över våra sår och samla oss lite innan vi fortsatte. Efter ytterligare en vandring, kom vi fram till en plats som såg ut att vara en skreva rakt ner i marken. Där, vid ingången stod fyra goblins på vakt.

Vi beslutade att göra ett bakhåll ovanifrån för att öka våra chanser att döda dem utan större problem. Men någon av oss lyckades mindra bra på att vara tyst och subtil innan vi hade kommit fram till våra positioner. Vakterna tog upp sina vapen och började att vifta med dem. Vår jägare och orc började bombadera dem med pilar medans de undvek deras kastspjut. Vi andra hjälpte till med vad vi kunde. Magi, sparkar, svärdshugg och slag.

Efter in mindre skärmytsling gömde goblinsen sig i grottan och vi kunde inte längre attackera dem. Jag hittade en stor bumling som vi använde för att blockera ingången till grottan men lyckan var kort då den snart blev bortknuffad av ogre’n. För att göra saken ännu värre hade vi blivit omringade av flera grupper av goblins.

Men vår magiker använde sin magi för att vad jag förstod söva två av grupperna medan våra pilbågesskyttar bombaderade de resterande grupperna med pilar.

Allt såg bra ut tills ogre’n på något vänster hoppade otroligt snabbt upp för skrevan och stod nu bakom våran grupp. Med ett slag blev jägaren nerslagen och flög bort en bit och blev orörlig. Jag använde min sista heliga kraft för dagen och fick upp honom igen och tillbaka in i striden.

Vår munk tog ett par slag också och blev senare nerslagen helt. Strax efter det blev ogre’n dödad, vilket bara lämnade kvar ett par goblins. Vilket ganska lätt blev dödade.

Efter allt dödande, tog vi ytterligare en rast. Sedan begav vi oss ner i grottan som såg ut att vara deras huvudbas.

Utan några fiender alls utforskade vi grottan och hittade lite saker (se Crows rapport). Jag glömde nästan att nämna att ogre’n hade någon sorts nyckel på sig. Vad jag kommer ihåg så såg det ut att vara en alvkvinna.

Men hur som helst, efter lite vandrande var vi klara i grottan och tog oss tillbaka till ruinerna. Där vår jägare stoltserade med huvudet av Ogren. Men viktigast av allt, all dricka den dagen, bjöd Cailynn på.

Comments

Ogern hoppade upp inte klättrade.

Goldar rapport: Goblinspår
 
dataxperten dataxperten

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.