Duhka Svartyxa

En adlig dvärgkvinna

Description:

Mörkhårig, medelålders dvärg med vältrimmat skägg och ovanligt slät hy för sin ras.

Bio:

När Duhka föll pladask för den stilige adelssonen Olvar Ulvbane, beslöt hon sig genast för att göra honom till sin. När ett rykte sa henne att Olvar gillade kvinnor som kunde svinga ett vapen, tvekade hon inte en sekund. Hon gick omedelbart med i Silversteins elitträning för soldater, och tog examen med toppbetyg fem år senare.

Några månader senare tog hon anställning som Olvars livvakt, och följde hans skugga med en soldats lojala kärlek till sin befällhavare – såväl som en kärlek hon höll hemlig. Först när det började talas om ett arrangerat giftemål insåg hon att tiden för tystnad hade passerat, och bad hans föräldrar om grevesonens hand.
Förtjusta över att få en sån viljestark krigardotter i släkten (och lättade över att slippa betala Duhkas dyra lön i fortsättningen) kom man strax överens och giftermålet hölls.

Tre år senare har Silverstein fallit. Hennes älskade Olvar, samt deras gemensamma son Kaleb, är förlorade i kaoset, och allt som finns kvar av den stora dvärgklanen Ulvbane är den tystlåtne Kolgrim. Som hon, naturligtvis, svär att beskydda med sitt liv.

Duhka Svartyxa

Ruinerna dataxperten dataxperten